вторник, 23 юли 2013 г.

"ИСЛИМ КЕБАП" ИЛИ КЮФТЕНАЦА УВИТИ В ПАТЛАДЖАН



ПРОДУКТИ:

500 гр.кайма замесена с подправки като за кюфтета
3-4 патладжана
доматена салца от пресни домати или буркан,предварително овкусена със сол,захар,магданоз,чесън
кашкавал (по желание)

Патладжаните нарязваме на ивички по дължината,осоляваме и оставаме за малко да се отцедят.Запържваме ги леко от двете  страни или ги запичаме на скара или тиган-скара.


От каймата оформяме кюфтенца и ги запичаме леко.Аз ги направих със сурови кюфтета,но е по-вкусно ако се запекат.
Вземаме 2 парченца патладжан и ги кръстосваме.Отгоре слагаме едно кюфтенце.


Върху кюфтенцето нареждаме парченце кашкавал или топено сирене.


Загръщаме краищата на патладжана,така че да се получи като вързопче.


Обръщаме обратно и редим в тавичка.


След като направим всички вързопчета заливаме ястието с готовата салца.


Слагаме във фурната и запичаме около 30-40 минути.При 
сервиране слагаме и малко от салцата и наръсваме с пармезан по желание.