ПРОДУКТИ:
патладжан
тиквички
картофи
домати
ЗА САЛЦАТА:
2-3 домата
1 пипер нарязан на ивички
1-2 скилидки чесън
1 главичка лук
сол,захар,магданоз,ч.пипер
Първо приготвяме салцата.Запържваме лука и пипера. Прибавяме смлените на блендер домати.Добавяме подправките и варим 5-10 минутки на слаб огън.
Режем зеленчуците на кръгчета и ги осоляваме.В йенска кръгла или елипсовидна тавичка изсипваме салцата.Започваме да редим нарязаните зеленчуци като ги слагаме изправени или леко наклонени.
Отгоре наръсваме с малко олио и магданоз и завиваме с алуминиево фолио.
Слагаме във фурната и печем около час,докато омекнат всички зеленчуци.
ЗАБЕЛЕЖКА: Салцата трябва да бъде малко по-редичка.При печенето ще се посгъсти.
Коментари
Публикуване на коментар