петък, 5 юли 2013 г.

ПАТЛАДЖАН С ПИЛЕШКО ФИЛЕ И САЛЦА




ПРОДУКТИ:
3-4 патладжана
1 пилешко филе
доматена салца (прясна или консервирана)
сол,магданоз,копър,чесън

Нарязваме патладжана на кръгчета.

Посоляваме и оставаме да се отцеди,след което изпържваме в сгорещено олио.

Готовия патладжан изваждаме на кухненска хартия да се отцеди добре излишното олио.През това време си приготвяме салцата,ако е от пресни домати като я овкусяваме.

Нарязваме пилешкото филенце на лентички или малки хапки.

В йенска тавичка нареждаме първо ред патладжани,заливаме с малко салца,ръсим с магданоз и копър и разпръскваме скилидка чесън,нарязан на дребно.

Отгоре нареждаме отново ред патладжан и нареждаме равномерно суровите къстчета месо (предварително осолени).

Заливаме отново със салца и подправки и така редуваме докато се свършат продуктите.



Най-отгоре може да се наредът нарязани на тънко кръгчета пресен домат.Слагаме ястието във фурната за около 30-35 минути.По желание ръсим с кашкавал и запичаме още 3-4 минути.
Ястието е еднакво хубаво както топло така и студено.


Добър апетит !!!