ПРОДУКТИ:
3-4 патладжана
1 пилешко филе
доматена салца (прясна или консервирана)
сол,магданоз,копър,чесън
Нарязваме патладжана на кръгчета.
Посоляваме и оставаме да се отцеди,след което изпържваме в сгорещено олио.
Готовия патладжан изваждаме на кухненска хартия да се отцеди добре излишното олио.През това време си приготвяме салцата,ако е от пресни домати като я овкусяваме.
Нарязваме пилешкото филенце на лентички или малки хапки.
В йенска тавичка нареждаме първо ред патладжани,заливаме с малко салца,ръсим с магданоз и копър и разпръскваме скилидка чесън,нарязан на дребно.
Отгоре нареждаме отново ред патладжан и нареждаме равномерно суровите къстчета месо (предварително осолени).
Заливаме отново със салца и подправки и така редуваме докато се свършат продуктите.
Най-отгоре може да се наредът нарязани на тънко кръгчета пресен домат.Слагаме ястието във фурната за около 30-35 минути.По желание ръсим с кашкавал и запичаме още 3-4 минути.
Ястието е еднакво хубаво както топло така и студено.
Добър апетит !!!
Коментари
Публикуване на коментар