сряда, 21 август 2013 г.

ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ


ПРОДУКТИ:
6 яйца
1-2 с.л.кр.масло
1 каф.л.червен пипер
сол
1л.вода
1 с.л.оцет
1 ч.л.сол
200 гр.кис.мляко
1-2 скилидки чесън
черен пипер
копър или магданоз

В тенджера се загрява водата с оцета и солта.Малко преди момента на завиране се дърпа от котлона и се чукват от ниско яйцата едно по едно.Връщаме тенджерата на котлона и варим няколко минути.Вадим побелелите яйца с решетъчна лъжица.Разбъркваме киселото мляко с пасирания чесън и сол на вкус и разпределяме в чинии.Отгоре слагаме яйцата.Отделно в тиган загряваме маслото и добавяме червения пипер.Разбъркваме за момент да се запържи като внимаваме да не загори.Сваляме от огъня и заливаме яйцата.Наръсваме с черен пипер,магданоз или копър.
Яйцата по панагюрски са вкусно традиционно ястие.