вторник, 27 август 2013 г.

ПИЛЕ ПО ЛОВДЖИЙСКИ



ПРОДУКТИ:

4 порции пилешко месо
1 голяма глава лук
1 кутийка гъби консерва (400гр)
3-4 пресни домата
2-3 пиперки
100 мл.бяло вино
2 скилидки чесън
1 ч.л.брашно за сгъстяване на соса
сол,ч.пипер,малко захар
2 зрънца бахар
3-4 зрънца ч.пипер
1 даф.лист
магданоз

Запържваме месотото докато се позачерви.Добавяме нарязания лук и задушаваме.Загасяме ястието с виното.Прибавяме гъбите,настърганите на ренде или на мулти домати и нарязаните на парченца пиперки.Заливаме с чаша вода,добавяме и подправките без магданоза и оставяме да къкри на слаб огън докато омекне месото.Щом е готово сгъстяваме соса с размитото в малко вода брашно и нарязания на ситно магданоз.Оставяме още 1-2 минути и сваляме от огъня.