неделя, 11 август 2013 г.

"DONUTS"



ПРОДУКТИ ЗА ЕДНА ДОЗА (40-44 броя):

3,5 - 4 чаени чаши брашно (за меко и еластично тесто)
1,5 пакетчета суха мая
1/2 ч.ч.вода
1 ч.ч.прясно мляко
1 яйце
щипка сол
4 с.л.захар
1/2 ч.ч.краве масло

ПРОДУКТИ ЗА 1/2 ДОЗА (20-22 броя):

2 ч.ч.брашно
1 пакетче суха мая
1/2 ч.ч.прясно мляко + 3/4 ч.ч.вода (течноста да е общо 3/4 ч.ч)
1 малко яйце
малко сол
2 с.л.захар
1/4 ч.ч.краве масло

От изброените продукти замесваме меко и еластично тесто.Оставаме на топло да втаса. 
След като е готово вземаме една част от него и разтваряме с точилката лист около 0,5см.С помоща на 2 чаши изрязваме кръгчета,кото поставяме в тава или на хартия за печене.





Готовите понички оставаме отново да втасат,след което пържим в сгорещена мазнина.На снимката по-долу са след втасването.



Още горещи ги овалваме в кристална захар за да полепне по тях.