сряда, 4 септември 2013 г.

ЛОКУМКИ С КОКОС И ВИНО


ПРОДУКТИ:

160гр.растително масло или 160 мл.олио
125мл.сухо бяло вино
4 с.л.кокосови стърготини
около 350-400гр.брашно самонабухващо (с бакпулвер)
1 пълна с.л.пудра захар (по желание)
локум и нарязани на едричко орехи за пълнежа
пудра захар за наръсване отгоре


Смесваме мазнината с кокосовите стърготини.Добавяме постепенно виното и на етапи брашното.Замесваме меко тесто,но да не е трошливо.Всяко парче локум нарязваме веднъж по дължината и след това на 3 по широчината,така че да се получат по 6 малки парченца.Вземаме една топка от тестото с големина на орех и я разтваряме леко с ръка.В средата слагаме парченце локум и малко орехи и затваряме пак на топка.

Ако икаме можем да ги оформим като малки кифлички.За целта вземаме една топка тесто,отваряме с точилка на кръг и режем на триъгълници.Слагаме парченце локум и орехи и завиваме като кифличка.
Готовите локумки нареждаме в тава застлана с хартия за печене.
Печем на 180-200 градуса около 20-30 мин.в зависимост от фурната.Локумките трябва съвсем леко да се зачервят.
Готовите сладки ръсим обилно с пудра захар.