вторник, 10 септември 2013 г.

ПИЛЕ С ГРАХ И КАРТОФИ


ПРОДУКТИ:
4 порции пилешко месо
0,500 кг.замразен грах
1 глава сух лук
3-4 големи картофа
2 домата
1 ч.л.червен пипер или 1 с.л.дом.пюре
1 ч.л.сол
1 каф.лъж.захар
копър,магданоз
2 скилидки чесън

Запържваме месото в олиото,докато добие хубав златист 
цвят.Добавяме ситно нарязания лук и след 2-3 минути нарязаните на едри парченца картофи.Запържваме още няколко минутки заедно с червения пипер или дом.пюре.Изсипваме и замразения грах,чесъна,солта и захарта  и доливаме водичка да покрие ястието.Варим на слаб огън.

Щом омекнат картофите и месото прибавяме смлените домати.Продължаваме варенето още 5-10 мин.Малко преди да свалим от огъня добавяме ситно нарязания копър и магданоз.Ако ястието е редичко можем да посгъстим с разтворено в малко вода брашно.