ПРОДУКТИ ЗА 2 БАГЕТИ:
210мл.айрян
3 с.л.олио
1 с.л.суха мая
1 непълна ч.л.сол
1 пълна ч.л.захар
1 голям сварен картоф или 2 по-малки(следващия път ще измеря точно грамажа на картофите)
около 360гр.брашно
Сварените картофи се намачкват или пасират на блендера.Смесват се с останалите продукти.Добавяме по малко от брашното и замесваме меко нелепнещо брашно.При нужда се намаля или добавя брашно.Тестото може да се направи и в машината за хляб.Покриваме с кърпа и оставаме да втаса.
процедура като така тестото се удължава и добива формата на франзела.
Другия вариант е като с ножица наклонена под 45 градуса правим отгоре резки на разстояние около 2 пръста,като не режем тестото до долу.Отрязаните парченца премятаме едно на дясно,едно на ляво и така става като житен клас.
Оставяме тестото отново да втаса за около 30-40мин.
Печем на 200 градуса около 25-30 минути.Аз ги пеках направо на силиконова подложка върху скарата на фурната.
Ето и източника: http://sladkoisoleno.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9.html
Коментари
Публикуване на коментар