сряда, 13 ноември 2013 г.

АРМЕНСКИ СЛАДКИ

Арменските сладки са топчета от маслено парено тесто с пълнеж от орехи и локум.Малки,вкусни и удобни за хапване по всяко време.Насладете им се!!!




ПРОДУКТИ:

1ч.ч.олио
1ч.ч.вода
щипка сол 
1ч.л.сода за хляб
3ч.ч.брашно

За овалване:
пудра захар
ванилия

допълнително:
локум
орехи

Слагаме водата и олиото за заврът.Прибавяме содата и солта и сваляме от котлона.Изсипваме всичкото брашно в горещата вода и бъркаме с дървена лъжица докато се оформи една топка.

Оставяме тестото да изстине.
Късаме топчета с големина на орех и разстиламе леко в дланта.В средата слагаме парченце локум и орехче и затваряме топчето.Тестото е много меко и лесно за работа.

Готовите сладки редим в тава върху хартия за печене.

Печем на 180 градуса докато се зачервят - около 15 минути.
Вадим от фурната и още горещи овалваме в пудра захар,смесена с ванилията.