сряда, 20 ноември 2013 г.

РУЛЦА ОТ ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА

П

ПРОДУКТИ:
пилешки филенца
гъби
кашкавал
1 ракиена чашка бяло вино
1 малка главичка лук
черен пипер,сол,"Vegetta",олио
1-2 скилидки чесън
1 яйце
малко брашно
галета
 Начукваме филенцата да се изтънят и да се отворят по-добре.Посоляваме на вкус,наръсваме малко ч.пипер и "Vegetta".Задушаваме нарязания на ситно лук и гъбите.В края на всяко филе слагаме малко от тази плънка.Отгоре нареждаме парченца кашкавал и завиваме на руло.

Готовите рулца овалваме в брашно,след това в разбитото яйце и накрая в галета.Запържваме ги в олио от всички страни да добият цвят.Рулцата нареждаме в тавичка или пирекс.Доливаме с водичка,малко олио и виното.Слагаме скилидките чесън,малко сол,1ч.л."Vegetta" и олио.Ако имаме от гъбките слагаме и тях в сосчето.Затваряме с капак или дом.фолио.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса,като ги обръщаме по някое време да се изпекът и от другата страна,но вече без капак.
Сервираме с картофи на фурна,картофено пюре,ориз,задушени зеленчуци.
По желание може да се направи някакъв сос и да се залеят отгоре.