четвъртък, 21 ноември 2013 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ


ПРОДУКТИ:
картофи
сирене
кашкавал
пармезан
зелен лук
малко краве масло
сметана (заквасена или течна)
сол,ч.пипер,чубрица
магданоз

Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода без да ги белим,като внимаваме да не се разварят - трябва да останат цели.След като се охладят ги разрязваме на половинки и с помоща на лъжица издълбаваме вътрешноста им да станат като лодки. Смесваме сиренето,пармезана,една част от настъргания кашкавал,нарязания на ситно лук,сметаната,малко от извадената вътрешност на картофите и подправките.Посоляваме картофените лодки,намазваме ги леко с масълце и слагаме от пълнежа.Отгоре настъргваме малко кашкавал.Слагаме картофите във фурната и ги запичаме десетина минути да се разтопят сирената.След като ги извадим ръсим с малко червен пипер и чубрица.Консумират се топлички.
Пълнежа може да бъде изменен според продуктите,които имаме и според нашите вкусови предпочитания.Например може да се добавят предварително задушени гъби и бекон.
Също така вместо във фурната може да се сложат в микровълновата за няколко минути,както правя аз най-често.
От вътрешноста на картофите,която е останала може да се приготви картофено пюре и така да се оползотвори.