петък, 8 ноември 2013 г.

СВИНСКО С КИСЕЛО ЗЕЛЕ


ПРОДУКТИ:

700-800 гр.свинско месо (по-вкусно става със св.гърди)
1кг.кисело зеле
олио
даф.лист
червен пипер
черен пипер на зърна
1 скилидка чесън

Запържваме месото в сгорещената мазнина,докато се зачерви.

Добавяме малко водичка и задушаваме докато изври водата и поомекне месото.Зелето нарязваме на парченца.Ако е много солено го промивме с вода.Към месото добавяме нарязаното зеле и задушаваме като бъркаме от време на време.Щом намали обема си слагаме 1ч.л.червен пипер и разбъркваме добре.

Ястието заливаме с 1-2 чаши вода,прибавяме подправките (ако обичаме люто може да добавим люта чушка или малко чили) и оставаме да ври на слаб огън,докато остане с много малко сосче почти на мазнина.

Ако искаме след като сме добавили водата и заври да го прехвърлим в тавичка и да го сложим във фурната.Сол обикновено не се слага,тъй като зелето е солено.