вторник, 26 ноември 2013 г.

МЕДЕНКИ


ПРОДУКТИ:

1 яйце
1 каф.чашка захар
1 каф.чашка мед
1 каф.чашка олио
1 равна ч.л.какао
1/2 ч.л.канела
1 равна ч.л.хл.сода
1/2 ч.л.лимонтозу
брашно,колкото поеме за меко тесто
шоколад кувертура за глазиране

Разбъркваме яйцето със захарта и меда и прибавяме останалите продукти,като брашното добавяме по малко да се получи меко тесто.Вземаме топчета колкото малка мандарина и върху леко намазнен плот отваряме с точилката да стане като купените меденки (малки питки).Нареждаме в намаслена тавичка.Аз ги пека на 200 градуса на вентилатор около 8-10 минути.Не трябва да се препичат много за да си останат мекички.

Слагаме шоколада на водна баня да се разтопи като прибавяме малко прясно мляко.Топим готовите меденки от едната страна до половината.

* *Меденките може да се направят и по-малки и да се слепят две по две с мармалад.