петък, 29 ноември 2013 г.

СВИНСКО С ПРАЗ И ЯЙЧЕНО- ЛИМОНОВ СОС


ПРОДУКТИ:

1 кг.свинско месо
1 кг.праз (само твърдата част без листата)
1 кубче Knorr
3 ч.ч.вода
1-2 клонки целина
2/3 ч.ч.олио
1/2 ч.ч бяло вино
ч.пипер на зърна,копър
сол

За соса:
2 яйца
сока от 1 лимон

Изчистения праз нарязваме на едри парченца.Загряваме олиото и запържваме месото да се зачерви от всички страни.Заливаме с виното и след като се изпари добавяме водата и кубчето Knorr.Оставяме на бавен огън да ври докато омекне месото.Половин част преди да е готово добавяме нарязания праз,целината,сол на вкус,ч.пипер и копъра.Ако е необходимо доливаме още малко водичка.Варим докато омекне и празът.В купичка разбиваме яйцата с лимоновия сок.Вземаме по малко от горещия сос от ястието и добавяме към яйцата като бъркаме непрекъснато.След това изсипваме яйчената смес в тенжерата и разклащаме.След минута изключваме котлона.
** Ако водата в ястието е в повечко и соса е редичък можем да добавим малко разтворено във водичка брашно или нишесте.