петък, 8 ноември 2013 г.

ХЛЕБНИ МЪФИНИ


Бърза и лесна закуска.Идеята взех от "Бон Апети"
В оригиналната рецепта са с яйца,сирене и кашкавал.Аз добавих и шунка,но разбира се пълнежа може да бъде изменен според желанието на всеки.Следващия път ще опитам с кайма като сандвичи "принцеси".

ПРОДУКТИ:
Продуктите варират според количеството на мъфините.Аз направих пълнежа на око.

бял хляб за тост
кр.масло
яйца
сирене
кашкавал
шунка
чубрица

Първо отстраняваме корите на филийките хляб.

Всяка филийка притискаме леко с точилката да се изтъни малко и намазваме с масло от двете страни.

Готовите филийки поставяме във форми за мъфини и печем 10 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
През това време разбиваме яйцата,добавяме сиренето и нарязаната на ситно шунка.
Пълним препечените хлебчета с тази смес,наръсваме с чубрица и настъргваме отгоре кашкавал.

Връщаме отново във фурната и запичаме докато се зачервят - около 15 минути.
Вадим мъфините от формите,оставяме малко да поизстинат и сервираме.