вторник, 26 ноември 2013 г.

СПЕТЗОФАЙ


ПРОДУКТИ:
2-3 пресни наденици или македонки
4 червени и 3 зелени пиперки
1 глава лук
2 големи домата смлени на блендера или около 1 ч.ч.косервирани домати 
3-4 скилиди чесън
50 мл.бяло вино
сол,малко захар на вкус,ч.пипер,магданоз

Нарязваме наденичките на кръгчета.Нарязваме също лука на ивички и пипера на големи парченца.

В тенджера загряваме мазнина и запържваме наденичките и зеленчуците,докато поомекнат.Загасяме с виното и изчакваме да се изпари, след което добавяме доматите и всички подправки.Доливаме вода (около 150мл)и оставаме ястието да ври на слаб огън.По желание може да добавим малко чили.

**Ястието трябва да остане с малко сос,почти на мазнина.