неделя, 1 декември 2013 г.

ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ


ПРОДУКТИ:
1 кг.пилешки дробчета
1 глава лук
500 гр.домати консерва
1-2 зелени пиперки
2 кисели краставички
гъби консерва
50 мл. бяло вино
люта чушка (по желание)
2 скилидки чесън
магданоз,сол,малко захар,ч.пипер

Измиваме дробчетата със студена вода и ги оставаме в гевгир да се отцедят.Нарязваме лука,пиперките и краставичките на ивички.В по-дълбок тиган или тенджека запържваме дробчетата с нарязаните зеленчуци.Загасяме с виното.След като се изпари алкохола добавяме доматите,гъбите,чесъна и киселите краставички.Подправяме ястието със сол,захар,ч.пипер и магданоз и оставяме на слаб огън да поври.
** Ястието може да гарнираме с ориз.