понеделник, 16 декември 2013 г.

СИРЕНКИ




ПРОДУКТИ:

200гр.кис.мляко
150мл.олио
1 яйце
500гр.брашно
1 пак.суха мая
1/2ч.л.захар
1 равна ч.л.сол

ПЪЛНЕЖ:
150гр.сирене
1 яйце

Разбиваме яйцето с жълтъка.Прибавяме киселото мляко,
олиото,захарта,солта и половината от брашното.Върху брашното изсипваме маята замесваме тесто,като постепенно прибавяме и останалото брашно.Оставяме тестото да си почине за 15-20 минути (не се чака да втасва).Разделяме на две.С точилката отваряме едната част от тестото колкото е възможно на лист (около 2мм).Натрошаваме сиренето и смесваме с жълтъка.Половината от тази смес разпръскваме върху листа.Навиваме на руло и режем леко по диагонал както е показано на снимката.




По същия начин правим и втората част от тестото.
Готовите сиренки нареждаме в намазана с олио тавичка.

Намазваме с жълтък и наръсваме със сусам по желание.
Печем на 180-185 градуса около 30 минути докато се зачервят от всички страни.
Сиренките са също така вкусни и на следващия ден.