сряда, 4 декември 2013 г.

ПЕЧЕНИ ДЮЛИ ГАРНИРАНИ СЪС СМЕТАНА,ОРЕХИ И КАНЕЛА



ПРОДУКТИ:

4 големи дюли
1 и 1/2 ч.ч.вода
50 гр.кр.масло
300 гр. захар (може повече или по-малко според вкуса)
за всяко парче дюла по 1-2 карамфилчета
няколко капки лим.сок

За гарниране:

разбита сметана
орехи
канела
или сладолед

Измиваме хубаво дюлите от мъха.Почистваме вътрешната твърда част и семките и ги нареждаме в не много голяма тава ( да са едно до друго и да не остава много празнина в тавата).

В съд прави сироп от водата и захарта,добавяме кравето масло и лим.сок.Във всяка дюля забиваме по едно две карамфилчета.Отгоре изливаме захарния сироп и закриваме тавата с дом.фолио.Печем на 200 градуса,като ги обръщаме един -два пъти.Към края махаме фолиото да добият хубав цвят.
** По време на печенето,ако е нужно добавяме мъничко водичка.Също така опитваме на сладост и ко е нужно наръсваме малко захар отгоре.
Аз пеках дюлите около 2 часа.
При сервиране гарнираме със разбита сметана,орехи и канела.Добра комбинация става и със сладолед.