сряда, 18 декември 2013 г.

ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ



ПРОДУКТИ:

4 порции пил.месо
3-4 картофа
1 глава сух лук
2 пиперки
1 кутийка гъби консерва (400гр.)
1 бурканче дом.консервирани домати (400гр.)
2 скилидки чесън
50-60мл.бяло вино
1 ч.л.червен пипер
олио
сол и малко захар на вкус
чубрица,магданоз

Слагаме в теджера олиото на котлона и запържваме от всички страни пилешкото месо да добие цвят.Загасяме с виното.Щом се изпари алкохола заливаме месото с 1 чаена чаша вода и оставяме да се посвари месото.След като остане отново на мазнина добавяме ситно нарязания лук,пиперките,нарязани на едри парченца и картофите,също нарязани на едри кубчета.Разбъркваме 2-3 минути и прибавяме червения пипер.Заливаме ястието с малко вода,слагаме доматите,чесъна и гъбките и оставяме на слаб огън да къкри.Малко преди да свалим от огъня овкусяваме със солта,захарта,чубрицата и магданоза.
** Ако ястието има повечко сос и е редичко можем да го сгъстим с разтворено в малко водичка брашънце,след което варим още 3-4 минути.