вторник, 14 януари 2014 г.

ПИЛЕ НА ШИШЕ







ПРОДУКТИ:

1 пиле
1-2 с.л.майонеза
1 с.л.горчица
малко масло или зехтин
сол,ч.пипер,чубрица
1 скилидка чесън

Измиваме една бирена бутилка и я напълваме с вода.Смесваме в купичка майонезата,горчицата маслото,пресования чесън и подправките.Осоляваме пилето от вътрешната страна,а от външната го намазваме със сместа.Набождаме пилето на бутилката,така че отвора да излезе над пилето както е на снимката.


Слагаме пилето в тавичка,в която наливаме 2 ч.ч.вода.
Загряваме фурната на 200 градуса и слагаме тавата най-долу.
Печем около 1и30 - 2 часа.
Ако е нужно доливаме още малко вода в тавата.
След като се опече вадим пилето и в сосчето от тавата може да сложим картофи,да ги овкусим и да ги препечем на фурна за гарнитура.