четвъртък, 23 януари 2014 г.

Сладкиш "Ту Ту"


Този сладкиш наподобява сладкиша "Ненаситната монахиня"или както някой го наричат "Жадната монахиня".
Разликата е,че тук е нарязан на хапки,което дава възможност всяко едно парченце да се напои добре с маслено-шоколадовия сироп и оваляни в кокосовите стърготини изглежда като пастички.


ПРОДУКТИ:

125гр.масло(стайна температура)
12с.л.захар
16 равни с.л.брашно
3 яйца
1 бакпулвер

За сиропа:

65гр.кр.масло
340гр.захар
2с.л.какао
200мл.вода
1 ванилия
малко ром или коняк

кокосови стърготини за овалване

Разбиваме маслото със захарта и яйцата.Постепенно добавяме брашното с бакпулвера.Изсипваме сместа в намазана с олио тавичка (моята с размери 22 / 32см).


Печем на 180 градуса около 25 минути.Проверяваме с клечка дали се е изпекъл сладкиша.
Оставяме да изстине.През това време приготвяме сиропа.
Слагаме продуктите в тенджерка на котлона и бъркаме докато се стопи захарта.Оставаме сиропа да се поохлади.
Режем сладкиша на хапки - квадратчета.Всяка една хапка потапяме в леко топлия сироп и овалваме в кокосови стърготини.


Готовите пастички нареждаме върху хартия за печене или алуминиево фолио.












Сладкиша е по рецепта на Марияна Стоева,за което и благодаря!!!