събота, 1 февруари 2014 г.

ПИЛЕ С БАМЯ


В нашето семейство бамята е едно от любимите ни ястия.Затова и ще споделя как я приготвям аз.

ПРОДУКТИ:

4 порции пилешко месо
500г.бамя
400гр.домати консерва или 3-4 домата
1 главичка лук
3-4 скилидки чесън
1ч.л.пикантина или едно кубче кнор
зехтин,сол,малко захар,магданоз,ч.пипер

Запържваме в загрятото олио последователно месото,лука и доматите.Заливаме с 1и 1/2ч.ч.вода,в която сме разтворили кнора или пикантината.Оставяме ястието да ври на слаб огън около 20-25 минути.Добавяме бамята и чесъна.Ако бамята е прясна хубаво е да се накисне предварително в подкиселена вода.Оставяме ястието на слаб огън да къкри до готовност.Ако е нужно добавяме по малко топла водичка.
Малко преди да свалим от огъня добавяме сол и захар на вкус и поръсваме с магданоза.По желание може да се добави и копър.
Ястието става вкусно когато остане с малко сос,почти на мазнина,а не да е воднисто.Затова внимаваме с добавянето на вода.Също така, ако се вари много може бамята да се разкашка и тогава ястието няма да има хубав вид.
***Ако желаете може да добавите и няколко картофа,нарязани на кубчета.





ДОБЪР АПЕТИТ !!!