вторник, 11 февруари 2014 г.

ПЪЛНЕНИ ПЛИКЧЕТА





ПРОДУКТИ:

1 и 1/3 ч.ч.брашно
2 с.л.зехтин или сл.олио
1/2 ч.л.сол
щипка захар
1 ч.л.ябълков оцет
1/2 ч.ч.студена вода

За пълнеж по избор:
- сирене
-сирене и кашкавал
-кашкавал или колбас Nikas,паризаки или шунка

Слагаме брашното в съд.Правим кладенче по средата и изсипваме солта,захарта,олиото и оцета.Постепенно добавяме студената вода и замесваме нелепнещо тесто.
Покриваме с кърпа и оставаме за 30 минути да си почине.
От тестото късаме топчета с големина на мандаринка и отваряме на тънко с точилката.По средата слагаме пълнеж по избор.На снимката по-долу съм сложила нарязано на тънко парченце кашкавал гуда и отгоре парченце колбас.


На някой сложих само сиренце.
Загръщаме долния край,след това страниците и накрая горния край на тестото,който леко издължавам с ръка.Така се получава плик.
Готовите пликчета пържим в сгорещена мазнина.







Сервираме със студена или гореща напитка по избор.