четвъртък, 13 февруари 2014 г.

ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ С ШОКОЛАДОВ ПЪЛНЕЖ


Простичък и оригинален начин за пържени филийки.Същевременно и много вкусно....топят се в устата.
Отрязани по този начин като сърчица са подходящи за закуска на любимия човек на празника Св.Валентин.
С остаъците от хляба може да се направят тостчета пак за същия повод.





ПРОДУКТИ:

За пържените сърчица:
хляб за тост
1-2 яйца
1 ванилия
щипка сол
пралина,меренда или друг течен шоколад
пудра захар за поръсване

За тостчетата:
остатъците от хляба
масло за намазване
тънки филийки кашкавал
тънки филийки колбас по избор

С помоща на формичка за сладки изрязваме сърцата от хляба за тост.

Намазваме половината сърца с течния шоколад.


Захлюпваме с другата половина,така че да станат две по две.


В купичка разбъркваме яйцата с мъничко водичка.Добавяме щипка сол и ванилията.Топваме за момент слепените сърчица в яйчената смес и пържим в сгорещено олио.


Готовите сърчица подреждаме в подходяща чиния.


Поръсваме с пудра захар и сервираме.




По същия начин можем да изрежем други формички.
Остатъците от хляба не изхвърляйте.С тях можем да направим както споменах чудесни тостчета.


Намазваме с масло,слагаме тъничко парченце салам,отгоре парченце кашкавал и отново салам.Захлюпваме с друга филийка хляб и запичаме в тостера.





Да ви е сладко.....