вторник, 18 февруари 2014 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ОРИЗ НА ФУРНА



ПРОДУКТИ:

1/2кг.пилешки дробчета
1 ч.ч.ориз
5-6 с.л.олио
1 кубче knorr или 1 ч.л.пикантина
1-2 стръка зелен лук
ч.пипер на зърна
магданоз

Измиваме и нарязваме дробчетата на по две парчета.Нарязваме на ситно лука.Запържваме в олиото дробчетата и лука за 5-6 минути само да си сменят цвета.В тавичка изсипваме ориза и заливаме с 2 и 1/2 ч.ч.гореща вода,в която сме разтворили кубчето knorr или пикантината.Разпределяме равномерно  дробчетата.Посоляваме на вкус и добавяме останалите подправки.Слагаме във фурната на 180 градуса и печем около половин час,докато ориза попие всичката вода,като не разбъркваме въобще ястието.Вадим от фурната и покриваме тавата с кърпа.

*** Ако не искате да запържвате дробчетата,може да ги сложите в тавата с олиото и да ги запечете малко от двете страни.След това изсипвате ориза и горещата вода.