сряда, 19 февруари 2014 г.

СКОРДАЛЯ С КАРТОФИ



Скордаля е гръцка чеснова разядка,с която се гарнират предимно пържени и печени на скара риби.Приготвя се по няколко начина.В случая аз съм я направила с картофи.


ПРОДУКТИ:

5-6 картофа
3-6 скилидки чесън в зависимост от предпочитанията
сол на вкус
1 каф.чашка зехтин
2 с.л.ябълков оцет (става и с винен)

Сваряваме картофите и още топли ги намачкваме на пюре.Аз използвам пресата за картофи.


Смиламе чесъна на блендера с малко от зехтина.Към картофеното пюре добавяме чесновата паста,оцета,солта и зехтина.Ако искаме да е малко по-рядко можем да добавим малко водичка.Разбъркваме хубаво и слагаме в хладилника да се охлади.
Сервираме в компанията на прясно изпържена или печена на скара рибка.
*** Солта,оцета и чесъна можем да намалим или увеличим в зависимост от нашите предпочитания.

ДОБЪР АПЕТИТ !!!