понеделник, 24 февруари 2014 г.

БАНИЦАТА НА МОРЕНА




Тази баница е наистина чудесна....пухкава и вкусна.Изяде се за нула време.Може би много от вас да са я правили,тъй като е популярна в нета,но аз реших да я публикувам в блога за улеснение и за тези,коите все още не са я пробвали.Начина на сгъване е горе-долу като баничките на Марги с царевично брашно,които наскоро правих,но продуктите са различни.Ето и рецептата:


ПРОДУКТИ:

1 пакет листи за баница
4 големи или 5 малки яйца
5 супени лъжици кисело мляко
1 бакпулвер
сирене около 250 гр (или кой,колкото обича)
малко олио
сол на вкус

ОТДЕЛНО:
150гр.краве масло
1 ч.ч.пр.мляко

Първо приготвяме плънката.В купичка смесваме разбитите яйца с киселото мляко,бакпулвера,сол на вкус и малко олио.Вземаме един лист за баница,намазваме с четка с разтопеното масло или леко напръскваме с него.Отгоре слагаме втори лист.Леко напръскваме и него и слагаме 4-5 ч.л.от плънката.Разпределяме я хубаво с четката по целия лист.Наръсваме със сирене и навиваме на руло.


Готовите руло нареждаме в намазана с масло тава.


Така правим с всички останали листи.Нарязваме баницата на парчета и поливаме с останалото масло и с чашата прясно мляко.
Печем на 180-190 градуса около 40 минути,докато се зачерви хубаво.


Ако искате да я задушите - напръсквате с вода и я покривате с кърпа или друга тава.Ако я обичате хрупкава,я оставате така.Аз я обичам хрупкава.