понеделник, 17 февруари 2014 г.

МИДИ САГАНАКИ




ПРОДУКТИ:

250-300 гр.миди
олио
малко зелена и червена пиперка
люта чушка (по желание)
1/2 скилидка чесън
3 перца зелен лук
1 резенче домат нарязан на ситно
1 ч.л. горчица
малко бяло вино или лим.сок
сирене
ч.пипер
сол на вкус
магданоз

В тиган запържваме нарязания пресен лук,домата,пипера,нарязан на ивички и лютата чушка.Загасяме с виното или лим.сок.Добавяме малко водичка (1 малка каф.чашка),горчицата и чесъна.Варим 2-3 минути и прибавяме мидите и подправките.Оставяме на слаб огън на къкри около 4-5 минути,не повече,защото иначе се свиват мидите.Ако искаме да е по-гъстичко можем да го сгъстим с мъничко брашънце (1-2 щипки).Добавяме натрошеното на едричко сирене,разбъркваме и сваляме от котлона.