петък, 28 февруари 2014 г.

СПАНАЧЕНА СУПА



ПРОДУКТИ:

около 300 гр.спанак
2 стръка зелен лук
2/3 каф.ч.(от малките) ориз
1 ч.л.зеленчукова подправка на прах
1 яйце
2-3 пълни с.л.кис.мляко
олио,сол
ч.пипер,гюзум(джоджен)

Спанакът се измива хубаво и се нарязва на дребно.В тенджера запържваме лука и добавяме спанака.Задушаваме да омекне и добавяме вода.Варим десетина минути и прибавяме ориза и подправките.Оставяме на слаб огън още 10 минути.
Разбиваме яйцето с киселото мляко.Вземаме по малко от горещата супа и прибавяме към застройката.Бъркаме да се изравни температурата,след което изсипваме в тенжерата.