сряда, 12 февруари 2014 г.

СВИНСКО С КАРТОФИ И ГЪБИ НА ФУРНА



ПРОДУКТИ:

500-600гр.свинско месо
1 глава сух лук
4-5 картофа
1 морков
2 големи или 3 по-малки домата
1 кутийка консервирани гъби ( 0,400гр)
3-4 скилидки чесън
1 ч.л.пикантина
ч.пипер на зърна
сол,магданоз
няколко парченца нарязана люта чушка (по желание)
олио

Първо запържваме хубаво месото да се зачерви от всички страни.Заливаме с чаша вода и оставяме на слаб огън да ври,докато се изпари всичката вода и остане отново на мазнина.Тогава добавяме лука,задушаваме малко и прибавяме нарязаните картофи и моркова.Позапържваме 3-4 минути.
Прибавяме настърганите на ренде домати,изцедените от водата гъби и подправките.Заливаме с водичка до нивото на зеленчука.Щом заври прехвърляме в тавичка и слагаме във фурната.Печем до омекване на картофите и месото.Хубаво е ястието да остане с малко сосче,почти на мазнина.