ПРОДУКТИ:
3-4 риби
1 глава лук
1-2 картофа
1-2 моркова
1 тиквичка (по желание)
1 голям домат
5-6 с.л.дом.салца или дом.сок
клонче целина,магданоз
скилидка чесън
сок от 1/2 лимон
1 с.л.горчица
5-6 с.л.зехтин
1/2 винена чашка бяло вино
сол на вкус
черен пипер на зърна
Почистваме и измиваме рибата.Ако е голяма може да я отворим по дължината като филенца.Картофите се нарязват на тънки филийки.Нарязваме морковите и тиквичката на едро.По желание може да добавим и люта чушка.
В тавичка слагаме на дъното алуминиево фолио.Отгоре застиламе и с парче хартия за печене.Нареждаме нарязания на ивички лук,зеленчуците,чесъна,посоляваме и добавяме подправките.Слагаме и нарязания на кръгчета домат и заливаме със салцата или дом.сок.
Върху зеленчуците нареждаме рибата,предварително осолена.
В купичка разбъркваме зехтина,горчицата,лим.сок и виното.
Заливаме рибата с този сос.На места може да сложим резенчета лимон за аромат.
Затваряме първо хартията,а след това и алуминиевото фолио.Слагаме рибата във фурната на 200 градуса и печем около 40 -45 минути.На няколко пъти отваряме и проверяваме за готовност.Ако ни се струва суха добавяме мъничко топла водичка.Щом омекне картофа и рибата е готова, може да отворим хартията отгоре и да позапечем още 5-10 минути за цвят.
Вкусно и здравословно!!!!!!!
ДОБЪР АПЕТИТ !!!
Коментари
Публикуване на коментар