БАНИЧКИ С КРЕМ



ПРОДУКТИ:
за тавичка с размери 20/30см

6 листа за баница
550мл.прясно мляко
80 гр.ситен грис
35гр.нишесте
1/2 ч.ч.захар (130гр)
1 с.л.масло
щипка сол
1 ванилия
краве масло за листите
пудра захар и канела за поръсване

Първо приготвяме крема.Слагаме в купичка нишестето,гриса,захарта,ванилията солта и 1 чаша от млякото и разбъркваме хубаво.Останалото мляко слагаме на котлона.Щом заври прибавяме сместа от купичката.Бъркаме непрекъснато докато се сгъсти.Сваляме от огъня и добавяме 1 с.л.масло като разбъркваме да се поеме от крема.Оставяме за 5-10 минути леко да поизсине.
Отваряме един лист за баница и го напръскваме половиния с помоща на четка с разтопено масло.Слагаме от крема с лъжица.Тъй като е гъстичък крема не може да се размаже.Аз слагам на топки на различни места върху листа.

Захлюпваме с другата половина от листа.Отново напръскваме с масло и слагаме крем, като гледаме да го разпределим на места където не сме сложили (личи си къде сме сложили на долната страна).Върху този лист слагаме втори и постъпваме по същия начин - напръскваме с масло,слагаме с крем и загръщаме с другата половина.Отгоре пак масло и крем.Така се получават 4 пласта от половинки листи.Завиваме ги заедно на руло и слагаме в намазаната с масло тавичка.



Тъй като за тази тава идва малко по-дълго рулото,режа излишъка.
Правим още 2 такива рула.С изрязаните парчета от трите рула оформяме четвърто руло в тавата,като ги слагаме едно до друго по дължина.
Готовите 4 рула режем на порции и намазваме с четката с разтопено масло.



Аз ги пека на 200 градуса с вентилатор около 40 минути.
За вашите печки вие ще прецените.
Вадим баничките и ръсим обилно с пудра захар и канела.
Хапваме ги топли,топли....

***Следващия път ще опитам с по-рядък крем да може да се маже по-лесно.Ще увелича млякото или ще намаля гриса и нишестето.Иначе са страшно вкусни и хрупкави.










Коментари