четвъртък, 27 февруари 2014 г.

ЗАПЕКАНКА С ПИЛЕШКО МЕСО





Съществуват различни рецепти за това ястия.Аз ще споделя как направих моето в зависимост от продуктите,с които разполагах.


ПРОДУКТИ:

2 пилешки бутчета
3-4 сварени картофа
1/2 стрък праз
1 патладжан
200 мл.течна сметана
кашкавал на кубчета
1 яйце
1 ч.л.зеленчукова подправка на прах
магданоз,ч.пиперсол на вкус
1 малка каф.чашка вода (може и бяло вино)

Бутчетата се сваряват и се обезкостяват.Картофите нарязваме на кубчета или кръгчета.В малко олио запържваме нарязания на кръгчета праз и нарязания на кубчета патладжан.
В тавичка слагаме половината от картофите,отгоре разпределяме накъсаното на парченца месо,запържения праз и патладжан,кашкавала и отгоре другата половина картофи.Добавяме подправките
Разбиваме яйцето със сметаната и водата и заливаме ястието.



Слагаме в умерена фурна и печем около 30 минути.Наръсваме отгоре с настърган кашкавал и запичаме още 5 минутки.



***Могат да се добавят гъби,просто аз не разполагах в момента с такива.