вторник, 11 март 2014 г.

"КОК" - КЕКСОВИ БИШКОТИ С КРЕМ





ПРОДУКТИ:

5 яйца (отделно белтъци и жълтъци)
110 гр.захар
180 гр.брашно
1 ванилия

ЗА КРЕМА:

200 мл.прясно мляко
3 жълтъка
70 гр.захар
25 гр.брашно
1 ванилия

шоколад за украса

Разбиваме белтъците на сняг.Добавяме на етапи захарта.**Яйцата трябва да са със стайна температура за да получим хубав белтъчен сняг.Купата,в която ги разбиваме да е чиста и суха и да внимаваме да не попадне жълтък**


Отделно бием жълтъците,след което ги прибавяме към белтъците.Разбъркваме с шпатула.Добавяме по малко от брашното и накрая ванилията.Получаваме нещо като гъста кексова смес.


Пълним сместа в пош с широк отвор.Оформяме кръгли бишкоти върху застлана с хартия за печене тава.Хартията се маже предварително с малко масло.


Печем на 180 градуса около 15 минути,докато придобият лек златист цвят.


Докато печем сладките приготвяме крема.
Слагаме млякото на котлона в малка тенджерка да заври.В отделен съд разбиваме жълтъците със захарта,брашното и ванилията.Вземаме по малко от горещото мляко и прибавяме към жълтъчната смес като бъркаме.След това изсипваме всичката смес в млякото.Варим на слаб огън при непрекъснато бъркане докато започне да се сгъстява.Оставаме настрана крема да поизсине.


Готовите бишкоти слепваме по две с крем.


Украсяваме сладките с разтопен шоколад.
***Сладките може да се слепят с крем по желание.