сряда, 5 март 2014 г.

РИБА "ГЛОСА"(МОРСКИ ЕЗИК) САГАНАКИ





Отново нещо от гръцката кухня,ама умеят да си угаждат в яденето гърците.Това ястие е страхотно мезенце за узо и ракийка.Рибката става задушена с пикантно сосче.


ПРОДУКТИ:

няколко филета от риба (глоса,бяла риба,галеос)
1/2 зелен пипер
1/2 люта чушка
1 ч.л.горчица
сол на вкус
1/2 ч.л.пикантина
1/2 лимон
сирене
зехтин или олио
бучка масълце
1/2 скилидка чесън
магданоз,ч.пипер
малко копър

Слагаме в тиган олиото и запържваме леко нарязания на ивички пипер и лютата чушка.Добавяме водичка и горчицата,чесъна и пикантината.Изстискваме лимона и го пускаме целия в тигана.Набрашняваме 1-2 от филетата (не всички),изстърсваме ги от излишното брашно и ги слагаме в тигана.Добавяме сол на вкус,копър и черен пипер.Оставяме на слаб огън да поври малко,като обръщаме веднъж рибата и от другата страна.Имайте в предвид,че рибата не иска много варене.Ако видите,че соса извира и е малко добавете още малко топла водичка.Наръсваме с натрошеното на едро сирене и магданоза,добавяме и бучка масълце и сваляме от огъня.
Сервираме топло.