вторник, 4 март 2014 г.

ГЪБЕНА КАША


ПРОДУКТИ:

0,500 гр.пресни гъби
1 малка главичка лук
3 равни супени лъжици брашно
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.зеленчукова подправка на прах (пикантина)
черен пипер
магданоз
1/2 скилидка чесън
чубрица
сол на вкус

Гъбите се измиват и се нарязват на ивички.В тенджера запържваме ситно нарязания лук.Добавяме и гъбите и слагаме капака на тенджерата.Те си пускат водичка и ги оставяме да врат на слаб огън,докато изври водата и останат на мазнина.Тогава прибавяме червения пипер и брашното.Запържваме леко и заливаме ястието с 2 и 1/2 ч.ч. вода.Добавяме покантината,солта,чесъна и ч.пипер.Оставяме отново на слаб одън да къкри,докато започне да се посгъстява.Накрая се слага и нарязания на ситно магданоз и чубрицата.Може да се прибави и бучка краве масло.
** Ако не се консумира веднага, ястието се остава малко по-редичко,тъй като се сгъстява след като престои няколко часа.