вторник, 1 април 2014 г.

КАРТОФКИ НА ФУРНА С МЛЯКО И КАШКАВАЛ



ПРОДУКТИ:

0,800 гр.сварени картофи
1 яйце
1 ч.ч.прясно мляко
100 гр.кашкавал
сол на вкус
1 ч.л.пикантина
1 скилидка чесън
4 с.л.кр.масло
ч.пипер

Сварените картофи нарязваме на кубчета.Осоляваме на вкус и смесваме с пикантината,ч.пипер,чесъна и половината от нарязания на малки кубчета кашкавал.Изсипваме в тавичка и заливаме с разбитото с прясното мляко яйце.Заравняваме отгоре и наръсваме с останалия настърган кашкавал.Печем на 200 градуса около 35-40 минути докато се зачервят хубаво отгоре.
Картофките могат да се хапват самостоятелно или като гарнитура на печено месо.