събота, 5 април 2014 г.

ВОДЕНИЧКИ С ГЪБИ И СМЕТАНОВ СОС



ПРОДУКТИ:

500 гр.воденички
1 главичка лук
1 зелена пиперка
1 консерва гъби (0,400гр)
1 ч.ч.булъон
1 пълна с.л.брашно
3 с.л.сметана
1 скилидка чесън
ч.пипер,чубрица,магданоз
сол на вкус

Воденичките се почистват и се сваряват до готовност.В тиган запържваме нарязания лук,зеления пипер и воденичките.Добавяме гъбите и брашното.След като се позапържат и те заливаме с булъона.Прибавяме чесъна,солта и чубрицата.Оставяме на слаб огън да поври за 5 минутки и добавяме сметаната.Оставяме още 1-2 минутки и сваляме от огъня.Наръсваме със ситно нарязания магданоз и сервираме.
Може да гарнираме с ориз или картофки.