вторник, 15 април 2014 г.

АГНЕШКО ПЕЧЕНО НА ФУРНА




Наближава Великден.Всяка година на нашата трапеза присъства печено агнешко.Тук ще споделя как го правя аз.

ПРОДУКТИ:

1 агнешка плешка около 2 - 2,5кг
1 с.л.сол
1 с.л.червен пипер
1-2 скилидки чесън
100 гр.краве масло
1 к.ч.зехтин или олио

Месото може да се направи на порции или да се изпече цялата плешка.Напоследък аз го правя на порции,защото обичам всяко късче да се препече хубаво.
Първо измивам месото и го слагам в подходяща тавичка.
В купичка смесвам разтопеното масло със солта и червения пипер.На всяко късче месо правя малка дупка с ножа и пъхвам в нея малко парченце от чесъна.След това намазвам всеки къс месо с получена паста от червения пипер и нареждам в тавата.Заливам с 1 ч.ч.вода и олиото.Покривам тавата с алуминиево фолио и слагам във фурната да се пече около 1'30мин до 2 часа като отвреме на време го наглеждам и обръщам всяко късче.Малко преди да е готово вадя фолиото и препичам от двете страни.
Ако желаете може 30 мин.преди края да сложите картофки в тавата.
Аз гарнирам с ориз и картофките на Джейми Оливър.Рецептата за тях ще намерите ТУК:









ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!