вторник, 20 май 2014 г.

ПАЛАЧИНКИ - 2 вид





ПРОДУКТИ:

0,500мл.пр.мляко
3 яйца
250гр.брашно
1 с.л.олио
20гр.разтопено масло
щипка сол
1 с.л.пудра захар
ванилия

Разбиваме яйцата с прясното мляко.Добавяме олиото,кравето масло,солта,захарта и ванилията.Започваме да прибавяме по малко от брашното като бъркаме непрекъснато с тел.Трябва да се получи гладка смес с гъстотата на боза.
Загряваме незалепващ тиган на котлона.Преди да започнем го намазваме с олио или масло.Аз го мажа с дом.хартия.Вземаме един черпак от сместа и започваме да наливаме в тигана,като с лявата ръка бързо го накланяме наляво и надясно за да се разлее по целия тиган и същевременно да стане на тънко.След като се опече от едната страна обръщаме от другата.
Готовите палачинки складираме в чиния,като ги мажем на тънко с масло докато са още топли.
Гарнираме по желание.