вторник, 6 май 2014 г.

АГНЕШКО В ТОРБИЧКА


Откакто открих тези торбички за печене в магазините,много често започнах да ги ползвам.Имат няколко предимства.В тях месото става много крехко и вкусно,вода не се използва,а се задушава в собствен сос и не по-малко важно не търкате тава,защото тя си остава чиста.Освен това може да се пече без мазнина.Торбичките,които аз ползвам са на руло,което се реже в зависимост от количеството на месото.Затова са и много практични.Могат да се ползват за различни видове меса - агнешко,свински пържоли или бут,пиле и др.Ето как изглеждат торбичките:


ПРОДУКТИ:

агнешко месо
малко зехтин или кр.масло
сол,червен пипер,черен пипер
скилидка чесън

В малка купичка смесваме зехтина с червения и черния пипер.Тук може да се добави и пасирания чесън или да се сложи в самата торбичка.
Месото нарязваме на порции и осоляваме.По желание може да изпечем цяло бутчето или плешката.След като сме осолили на вкус намазваме всяко късче с кашичката от зехтина и пипера.Слагаме месото в торбата и изрязваме,колкото е необходимо.Затваряме двата края на торбата с предвидените в опаковката закопчалки.Поставяме в тавичка и слагаме в предварително загрята фурна.Аз пеках на 200 градуса с вентилатор около 1час и 30 минути.При самото печене торбичката се надува като балон.




Гарнираме по желание и да ви е сладко!!!!!