вторник, 10 юни 2014 г.

СЛАДКИШ С ПЪЛНЕЖ ОТ КРЕМ



Идеята за този сладкиш е от кулинарни групи.Съблазних се и реших и аз да го пробвам.Съчетанието на кекс с крем се оказа много добра комбинация.Аз ползвах рецептата от блога "Хляб и сол".В рецептата крема е от 2 пудинга,но аз ги замених с мой крем.


ПРОДУКТИ:

3 яйца
1 ч.ч.захар
1/3 ч.ч.прясно мляко
1/2 ч.ч.олио
1 и 1/2 ч.ч.брашно
3 с.л.какао
1 бакпулвер
1 ванилия

за крема първи вариант:
2 пудинга (с варене)
1/3 ч.ч.захар
1л.прясно мляко

за крема моя вариант:
1л.прясно мляко
170 гр.захар
90 гр.царевично нишесте
1 ванилия

за декорация:
250мл.сладкарска сметана

Разбиваме яйцата и захарта с миксера.Добавяме и олиото и прясното мляко.
Смесваме брашното с какаото,ванилията и бакпулвера.Смесваме с яйчената смес и разбъркваме.Изсипваме сместа в намазана с олио тавичка и печем на 180 градуса около 20-25 минути,като проверяме с клечка за готовноста.
През това време приготвяме крема.Ако ползвате пудинг,се прави според указанията.За моят крем слагаме млякото със захарта на котлона,като оставяме 1 чаша от него.В отделеното мляко разтваряме нишестето и го добавяме към врящото мляко.Прибавяме ванилията и бъркаме непрекъснато докато се сгъсти.
След като кекса изстине правим дупки в него с инструмента за почистване на тиквички и ябълки.

Заливаме сладкиша с крема и оставяме малко да се стегне.

Отгоре наръсваме с натрошените изрезки от блата.

Сметаната разбиваме на сняг и декорираме сладкиша.