петък, 20 юни 2014 г.

ПАТЛАДЖАНЕНИ БОМБИЧКИ







ПРОДУКТИ:

0,500 гр.кайма
3-4 патладжана
1 главичка лук 
кашкавал
0,500 гр.домати
скилидка чесън
магданоз
черен пипер,сол

Замесваме каймата като за кюфтета.
Патладжаните нарязваме на филийки по дължина,осолявяме и изпържваме.Оставяме на хартия да се отдели излишната мазнина.


От каймата оформяме кюфтенца,които леко изпържваме или запичаме на скара.**Кюфтенцата може да се сложат и  сурови,но аз лично ги предпочитам леко запечени предварително.
Отделно си придотвяме салцата.Запържваме лука,прибавяме минатите на блендера домати,подправяме със сол,малко захар и подправките и оставяме 5 минутки да поври.
Вземаме две филийки патладжан и ги слагаме на кръст.В средата поставяме едно кюфтенце,отгоре поставяме парченца кашкавал или настъргваме от него.
На снимката е със сурово кюфте и парченца кашкавал.


На тази снимка е с предварително запечено кюфте и настърган кашкавал и сирене.Стават по-вкусни и аз ги предпочитам така.

Ако патладжанените филийки не са достатъчно дълги се слагат 4,които се събират в основата.
Загръщаме крайчетата на патладжана и завиваме кюфтенцето.


Нареждаме бомбичките в йенска тавичка.

Заливаме с доматената салца и слагаме във фурната за около половин час.










ДОБЪР АПЕТИТ !!!