сряда, 4 юни 2014 г.

АРАБСКИ ПИТКИ БЕЗ МАЯ





Арабските питки могат да станат по два начина - с мая и без мая.Тук ще ви покажа колко лесно и бързо можем да си ги направим у дома.За питките с мая се изисква малко повече време,докато тези без мая стават за 5-10 минути.Ето и рецептата за арабски питки без мая:


ПРОДУКТИ:

1 чаша брашно
1/2 чаша вода
малко сол
1 с.л.олио

Слагаме брашното в една купа.Правим кладенче и изсипваме в него солта,олиото и водата.Замесваме тесто.Ако е нужно се добавя малко брашно за да се получи меко,нелепнещо тесто.

Готовото тесто разделяме на топки (всяка около 70гр).
Вземаме една топка и разточваме с точилката върху леко набрашнен плот.


Слагаме на котлона тиган с незалепващо дъно да се загрее.Изтърсваме питката от излишното брашно и слагаме в тигана без мазнина.След около минутка виждаме,че започват да се образуват мехури.

Печем питката около 2-3 минути от двете страни.
**Не бива да се препичат много,защото стават чупливи като изстинат.


Докато са още топли пълним по наш избор.Например - дюнер,картофки,домат и заливаме с малко кетчуп и горчица.