петък, 6 юни 2014 г.

ВРЕТЕНО ОТ СВИНСКИ ШНИЦЕЛИ





ПРОДУКТИ:
за 3 порции

3 свински шницела(тънки)
1 консерва гъби (400гр)
1 главичка лук
2-3 печени пипера "капия"
1 зелена пиперка
малко бяло винце
кашкавал
соев сос
сол,ч.пипер,магданоз
скилидка чесън

В тиган задушаваме нарязания на ивички лук.Добавяме половината от гъбките и нарязаната зелена пиперка.След като позапържим 2-3 минути загасяме с малко винце.Осоляваме на вкус,добавяме чесъна,черния пипер и магданоза и дърпаме от огъня.


Шницелите се посоляват и се наръсват с малко соев сос от двете страни.
Слагаме от плънката,отгоре нарязания по дължина на ленти печен пипер и наръсваме с малко настърган кашкавал.


Всеки шницел навиваме на руло.За да не се отварят аз ги заших с конец,който след изпичането много лесно се издърпва.


Готовите рулца слагаме в плик за печене,наръсваме с много малко олио и добавяме една каф.чашка вода.По желание може да се сложат наоколо картофи.Затваряме плика и слагаме във фурната на 200 градуса около 1час,като към края отваряме отгоре плика да се позачервят малко.
С останалата половина от гъбките приготвих сос.Запържих ги в тигана,добавих малко брашно и червен пипер и залях със сосчето от плика.Подправих със сол,черен пипер и чесън.След като се посгъсти залях нарязаните рулца с този сос.
Гарнираме с картофи,ориз,зеленчуци или салата.Получи се много вкусно ястие.
**Става и с пилешки филенца.