сряда, 4 юни 2014 г.

ЗАХАРИНКИ С ИЗВАРА





Рецептата за тези захаринки видях в един руски сайт и реших да ги пробвам.На вкус наподобяват ушичките с крема сирене.Малко по-различен е начина на приготвяне на тестото.

ПРОДУКТИ:

300гр.извара (купих я от руски магазин)
150гр.кр.масло
200гр.брашно
3-4с.л.захар
щипка сол
1 ванилия

В изварата добавяме кравето масло и разбиваме на блендер или с лъжица да се 
смесят хубаво.Добавяме захарта,солта,ванилията и по малко от брашното.Змесваме тесто,което става много меко.

Тестото разделяме на три.
Вземаме едната топка и разтваряме с точилка правоъгълник върху набрашнения плот.Ако ви лепне наръсете мъничко брашно върху тестото.
След като разтворим на лист наръсваме обилно със захар цялата повърхност.


Отгоре слагаме втората топка тесто,която предварително сме разточили отделно върху някаква по-голяма дъска,за да можем лесно да я пренесем върху първата.Наръсваме отново със захар.Така правим и с третата топка тесто.Завършваме със захар отново.Получават се три пласта,които заедно не трябва да са по-дебели от 0,5 - 1см.


Готовото тесто режем с нож (може да се ползва къдрав нож за по-голям ефект) и нареждаме в тавичка,застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса докато се зачервят - при мен около 30 минути.