понеделник, 21 юли 2014 г.

МУСАКА С ПИЛЕШКО МЕСО





Мусака е едно от любимите ястия в къщи.Този път реших да сменя каймата с пиле.Получи се нещо като запеканка с пилешко месо.С две думи - вкусотия.

ПРОДУКТИ:
2-3 бутчета или пилешки филенца
1 глава лук
1 морков
4-5 картофа
1 консерва нарязани гъбки(0,400гр)
1 зелена или червена чушка
около 300-350гр.дом.салца
скилидка чесън
сол,магданоз,ч.пипер
2-3 с.л.галета

За заливката:
2 яйца
1 к.ч.прясно мляко
малко брашно
настърган кашкавал

Ако ползваме пилешки бутчета,първо обезкостяваме месото.Кокалите сварих в малко вода и използвах соса за заливане на ястието.Месото се нарязва на малки късчета и запържваме в тенджера със загрято олио.Прибавяме лука,нарязания на малки кубченца морков,гъбите,картофите(малки кубчета) и нарязания на лентички пипер.След 2-3 минути добавяме дом.салца,чесъна,солта,водичка от сварените кокали и черния пипер.Ако доматите са кисели се добавя и малко захар на вкус.Задушаваме 10-15 мин.Намазваме една тавичка или йенска плитка тенджерка с олио,посипваме с галетата и изсипваме сместа.Заравняваме отгоре и слагаме във фурната за около 25-30 минути.Заливаме с разбитите с млякото и брашното яйца и запичаме още 10-15 минути.