ПЪРЖЕНА РИБКА ГАВРО С ПЪЛНЕЖ ОТ КАРТОФИ И ПАРМЕЗАН


Идеята за тази рибка е от една гръцка кулинарна група.Съблазних се от снимката и реших да пробвам.Останах приятно изненадана.Рибката става хрупкава и вкусна.Благодаря на Арети Вардака за споделената рецепта.


ПРОДУКТИ:

1/2 кг.рибка (в случая гавро)
2 варени картофа
1 шепичка настърган пармезан
магданоз
черен пипер,сол на вкус

За панировката:
брашно
1 яйце разбито с 1 с.л.вода
галета

Рибката се почиства от главите, отваря се през средата и се вади средната кост.Посоляваме леко.
Отделно в купичка смесваме настърганите сварени картофи с пармезаната,магданоза и черния пипер.Осоляваме на вкус.
В средата на всяка рибка слагаме по малко от тази смес и затваряме като притискаме леко с ръце.


Всяка рибка потапяме първо в брашно,след това в разбитото яйце и накрая в галетата.


Слагаме в хладилника за половин час да се стегне.
В тиган загряваме повечко олио и изпържваме рибката докато се зачерви.
Не остава нищо друго освен да си налеем чашка узо,бяло вино или студена биричка и да се насладим на това мезе.



ДА ВИ Е СЛАДКО И НАЗДРАВЕ !!!

Коментари